• Üzenet küldése...
    X
    Kérdésed van?
    Tedd fel kérdésed, és hamarosan válaszolunk.


  • A húsfogyasztás és a női betegségek 2. rész

    Mi a hús? Amit húsnak nevezünk, az az állatok izomzata. Nagyrészt harántcsíkolt izom és az azt összetartó kötőszövet alkotja, továbbá a húson találhatók még az inak, erek és idegek. A nagyüzemi állattartás miatt a hústermékek tele vannak hormonokkal és antibiotikumokkal, beteg sejtekkell, gennymaradványokkal, ezért fogyasztásuk ránk nézve is igen káros hatású. De [...]

    Tovább a cikkhez

    A húsfogyasztás és a női betegségek 1. rész

    Rengeteg kutatás és tapasztalat alátámasztotta már, hogy az állati eredetű termékek (hús, hal, tejtermékek, tojás), és zsírok/olajok fogyasztása negatívan befolyásolja a hormonjaink működését, és a  prosztaglandin koncentrációt, amely befolyásolja a petefészek működését, és alapvetően a zsírokban/olajokban gazdag étkezés növeli ösztrogénszintet. A húsokban, [...]

    Tovább a cikkhez

    Zöldségek és Levelek

    A zöld színű levelek a fő forrásai a klorofillnak, melyet hívhatunk folyékony napfénynek is. Számtalan tudományos kutatás bebizonyította már, hogy a klorofillban gazdag táplálkozásnak milyen fontos szerepe van az egészséges emberi test működésében, és a fiatalság megőrzésében, illetve milyen nagy mértékben támogatja a súlyos betegségekből való gyógyulást. A [...]

    Tovább a cikkhez

    Tejtermékek és a Női betegségek kapcsolata

    A tehenek tejhozamának növelésére női nemi hormonokat, és pajzsmirigy hormonokat használnak, amelyek kb. 30%-al növelik az állatok tejhozamát. Ez megjelenik az állat tejében, húsában, és végtermékeiben (ürülék és vizelet), így belekerülve a talajba, levegőbe, és a vízbe. Ennek következtében mindezek fogyasztása pajzsmirigy problémákat, menstruációs zavarokat, korai[...]

    Tovább a cikkhez

    Növényi Erő - Sportolók

    A legtöbb sport esetében nehéz a legjobbak közé kerülni, hiszen fizikálisan és mentálisan is kimagasló állapotra van szükség. Fejlett izomzatra, amit fenn kell tartani, rengeteg energiára, és ezek eléréséhez (az általános elképzeléssel ellentétben) nem a hús és egyéb állati eredetű termékek fogyasztása a legjobb út. A helyes étkezés legalább olyan fontos eleme [...]

    Tovább a cikkhez

    Magvak

    A kiegyensúlyozott étkezés fontos részét képezik a magvak. Általuk juthatunk megfelelő minőségű és mennyiségű olajokhoz,  és zsírokhoz, emellett pedig telítetlen zsírsavakhoz, fehérjéhez, vitaminokhoz, és ásványi anyagokhoz A magvak legmegfelelőbb fogyasztása, ha nyersen vagy pirítva esszük. Ezek fogyasztása összefügg a „rossznak” is nevezett LDL-koleszterin [...]

    Tovább a cikkhez

    Étkezési Napló

    A szénhidrát jóbarát! De CSAK akkor, ha egészségesen táplálkozol, vagyis nem eszel feldolgozott élelmiszereket (chips, keksz, csoki, félkész termékek, stb.), cukrot, fehér lisztet, állati eredetű termékeket, olajokat és zsírokat. Akkor nincs, ami lerakódjon az érfalakra és a belek falaira. Ilyenkor a tested felszabadul, és szabadon feldolgozhat és hasznosíthat minden [...]

    Tovább a cikkhez

    Hüvelyesek

    A Hüvelyesek általában magas fehérjetartalommal rendelkeznek. Sőt, magasabb fehérjetartalommal, mint bármelyik hús. Az állati fehérjével ellentétben, a növényi fehérjét sokkal jobban képes feldolgozni és hasznosítani az emberi szervezet. Ha nincs szükségünk extrém magas fehérje bevitelre, akkor elegendő heti 1-2 alkalommal fogyasztanunk a hüvelyesekből. Úgy [...]

    Tovább a cikkhez

    Gyümölcsök

    A gyümölcsfogyasztás fontos alapelvei: Mindig éhgyomorra fogyasszuk, és lehetőleg frissen, nyersen!  A legjobb alkalom a gyümölcsfogyasztásra a reggel. Reggelire, reggeli előtt, vagy délelőtt egyél gyümölcsöt. Ilyenkor tapasztalhatod meg leginkább élénkítő hatását. Ha napközben is nassolnál, azt mindig a főtt étel elfogyasztása után legalább 2 órával tedd. A [...]

    Tovább a cikkhez

    Gabonák

    A gabonákat a lassan felszívódó szénhidrátok közé soroljuk így fogyasztásukkal hosszabb időszakra biztosíthatjuk testünk számára az energia és tápanyagellátást. Női betegségek esetén részesítsük előnyben az itt felsorolt gluténmentes gabonákat. Fogyasztásuk Bármilyen gabonáról is legyen szó, fontos, hogy az egész szemű gabonákat felhasználás előtt alaposan[...]

    Tovább a cikkhez

    Mi okozza a betegségeket?

    A kiváltó okok minden esetben egyéni szituációkból és élethelyzetekből adódnak. Minden lelki konfliktus elindít valamilyen szervi elváltozást. Minél tovább tart ez a konfliktus, annál súlyosabb lesz a betegség, és annál hosszabb ideig tart majd a gyógyulás. Ezért kulcsfontosságú az ok/okok feltárása. Ez történhet egyénileg vagy valamilyen módszer, esetleg terapeuta [...]

    Tovább a cikkhez

  • JELENTKEZZ A TANFOLYAMRA!

  • Ha készen állsz, hogy megváltoztasd az életed, és újra Egészséges legyél, javítsd a közérzeted, és ezzel emeld az életminőséged, akkor szeretettel várlak az Ayina tanfolyamon.

X
15%-os AKCIÓ április 28-ig!

Az e-mail címem megadásával hozzájárulok adataim kezeléséhez, az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon.
Nem szeretném az akciót.