• Üzenet küldése...
  X
  Kérdésed van?
  Tedd fel kérdésed, és hamarosan válaszolunk.


 • Endometriózis és a stressz

 • Az endometriózisban érintett nők állapota nagy mértékben javítható a megfelelő étrend alkalmazásával. Ezt kiegészítve a tünetek tovább csökkenthetők, illetve megszüntethetők a megfelelő tornagyakorlatok végzésével. A mozgással hatást gyakorolhatunk hangulatunkra, de az endometriózis esetén kiemelt jelentőségűek az altest vérbőségének fokozására irányuló gyakorlatok, amelyek célzott alkalmazásával csökkenthetjük a fájdalmat, megváltoztathatjuk a ciklust, a menstruáció erősségét és hosszát. Ezek kiegészítéseként pedig épp olyan szükséges a stresszcsökkentés.

  “Ismerjük a közmondást, mi szerint:  “Az vagy, amit eszel.”
  Tehát minden, amit megeszünk hatással van nem csak a testünk működésére, és fizikai állapotunkra, hanem az elménkre, a gondolatainkra, és az érzelmeinkre, így okozva és fokozva a stresszes vagy stresszmentes időszakokat.“

 • Az oxidatív stressz, illetve a szabadgyökök is szerepet játszanak az endometriózis romlásában, így az antioxidánsokban gazdag zöldségek és gyümölcsök ilyen irányból is támogathatják a gyógyulást. Vagyis minél több növényi táplálékot veszünk magunkhoz, annál inkább nyugodtabbak leszünk, könnyebben vesszük az élet akadályait, és növelhetjük pozitív életérzésünket.
  A stressz betegségeket okozó, és azokat súlyosbító hatása közismert. Az endometriózisban szenvedő hölgyeknek azonban különös figyelmet kell fordítani a stressz kezelésére. Ugyanis a stressz fokozza a kortizol nevű hormon termelődését, és minél több a kortizol (vagyis a stressz), annál alacsonyabb más, a termékenységhez szükséges hormonok szintje a szervezetben. Az érzékeny egyensúly tehát felborul, és a betegséggel járó kellemetlen tünetek, a fájdalom és a félelem tovább fokozzák a stresszt. Ebből az ördögi körből pedig nagyon nehéz kikerülni.

 • Mi az, ami segíthet a stressz megszüntetésében?
  A cinkben és magnéziumban gazdag ételek csökkentik a stresszre adott válaszreakciók súlyosságát. A gyümölcsök, zöldségek, magvak, és hüvelyesek vitamintartalmáról ezeken a linkeken olvashatsz.
  Emellett nagyon fontos valamilyen stresszkezelési technikát is elsajátítani. Ilyen a meditáció, és a relaxáció. A napi feszültségek levezetésére is rengeteg technika létezik, így az információk birtokában mindenki könnyedén kiválaszthatja a számára megfelelőt.
  Az Ayina módszer segítséget nyújthat a megfelelő táplálkozás, a megfelelő tornagyakorlatok, és stresszkezelési technikák elsajátítása által az endometriózisból való gyógyulásra, vagy a tünetek enyhítésére.

 • JELENTKEZZ A TANFOLYAMRA!

 • Ha készen állsz, hogy megváltoztasd az életed, és újra Egészséges legyél, javítsd a közérzeted, és ezzel emeld az életminőséged, akkor szeretettel várlak az Ayina tanfolyamon.

X
15%-os AKCIÓ április 28-ig!

Az e-mail címem megadásával hozzájárulok adataim kezeléséhez, az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon.
Nem szeretném az akciót.