• Üzenet küldése...
  X
  Kérdésed van?
  Tedd fel kérdésed, és hamarosan válaszolunk.


 • Növényi Erő - Sportolók

 • A legtöbb sport esetében nehéz a legjobbak közé kerülni, hiszen fizikálisan és mentálisan is kimagasló állapotra van szükség. Fejlett izomzatra, amit fenn kell tartani, rengeteg energiára, és ezek eléréséhez (az általános elképzeléssel ellentétben) nem a hús és egyéb állati eredetű termékek fogyasztása a legjobb út.
  A helyes étkezés legalább olyan fontos eleme egy sportoló felkészülésének, mint maga az edzés. Számtalan példa igazolja, hogy a sportolók számára sincs szükség állati eredetű termékekre. Sőt! Megfelelő növényi étrend esetén a kimagasló teljesítmény, a növekedett fizikai erő és ellenállóképesség, a mentális tisztaság,  valamint  a jó eredmények magukért beszélnek.
  Most a teljesség igénye nélkül megismerhetsz néhány Magyarországi, és néhány Világszerte is ismertté vált növényi táplálkozású sportolót.
  Mindez adjon számodra is bizonyosságot, hitet és magabiztosságot, hogy a megfelelő növényi alapú táplálkozás mennyire egészséges és hatékony.

 • Patrik Baboumian
  2011 óta Németország legerősebb embere.
  2011 óta vegán
  Bővebben

 • Frank Medrano
  Atléta
  Fitnesz modell
  “Egy nap világosság gyúlt a fejemben. Elegem lett abból, hogy folyton fáradt vagyok, lassú és gyenge. Nagyobb akartam lenni, gyorsabb és erősebb.”
  2008 óta vegán
  Bővebben

 • Torre Washington
  Testépítő
  Táplálkozási tanácsadó
  Rövidtávfutó
  Születése óta vegetáriánus.
  1998 óta vegán
  Bővebben

 • Lewis Hamilton
  Négyszeres Forma 1 világbajnok
  2017 óta vegán

 • Mac Danzig
  MMA-harcos
  2001-es debütálása óta, számos bajnokságot megnyert az MMA-érában (Mixed Martial Arts, azaz Kevert Harcművészetek). Rendkívül elismert sportoló az amerikai küzdősportok világában. 2000-ben egy menhelyen, több vegánnal is megismerkedett. Ők nyitották fel a szemét, és vált Danzig is vegánná, illetve elhivatott állatvédővé.
  Vegán 2000 óta.

 • Serena Williams
  Teniszezőnő
  Négyszeres olimpiai bajnok, korábbi világelső amerikai hivatásos teniszezőnő. Huszonháromszor nyert egyéniben Grand Slam-tornát. Egyike azon kevés teniszezőnek, akiknek sikerült teljesíteniük az ún. „Non-Calendar Year” karrier Grand Slamet, azaz mind a négy nagy tornán diadalmaskodni.

 • Theo Riddick
  Detroit Lions játékosa.
  2016 óta vegán

 • Rich Roll
  Ultramaratonista
  Az ultramaratonista Rich Roll ma is kirobbanó formában van, s bevallása szerint mindezt a szigorú vegán diétának köszönheti. Életmódváltása óta több mint húsz kilót fogyott, sőt, megszabadult drogfüggőségétől is. 2006-ban döntött a veganizmus mellett, és nagyjából ekkortájt kezdett el futni is.
  2006 óta vegán
  Bővebben

 • Kendrick Farris
  Súlyemelő
  Megdöntötte az Amerikai Egyesült Államok rekordját: 377 kilogrammot emelt fel.
  Nem igazán bízom abban, ahogy a húsokat feldolgozzák. Nem értek egyet azzal sem, ahogy tömegesen mészárszékre küldik az állatokat. Emiatt váltottam vegán életmódra
  2014 óta vegán.

 • Amanda Reister
  Testépítő, boxoló
  Tíz éves boxolói pályafutása során négy alkalommal lett a rangos Chicago Golden Gloves győztese. Öt éves kora óta nem evett húst, a vegán étrendre pedig 2009-ben, 29 éves korában tért át.
  Így nyilatkozott: „Túléltem a rákot. Én vagyok a legjobb bizonyíték arra, hogy a növényi étrend segíti a rákos sejtek burjánzásának megállításában. Emellett pedig karcsú lettem, erős, és egészségesebb, mint valaha!”
  2009 óta vegán

 • Brendan Brazier
  Kanadai ultramaratonista, -triatlonista,
  A vegán életmód elkötelezett híve. Kétszer is megnyerte a kanadai ultramaraton bajnokságot
  15 évesen lett vegán, és úgy nyilatkozott, a jobb teljesítmény érdekében kezdett tisztán növényi étrenden élni, azóta pedig áttért a nyers veganizmusra.
  Vega márkanévvel saját, vegán termékeket gyártó cége van.
  Bővebben

 • Jim Morris
  Testépítő
  Elnyerte a Mr. USA és a Mr. International címeket.
  Azelőtt állandó emésztési problémák, székrekedés és ízületi gyulladások kínozták majd áttért a növényi étrendre, és azóta egészséges, és jobb formában van, mint valaha. Ő a PETA legidősebb képviselője.
  1989-ban lett vegán. (2018-ban ,83 éves)
  “Godolkodj, mielőtt eszel!”

 • Carl Lewis
  Rövidtávfutó, távolugró
  Több világcsúcsot állított fel. A fedett pályás távolugrás világrekordját 1984-től tartotta, és 65 egymást követő győzelmével a sportág egyik leghosszabb veretlenségi sorozatát mondhatja magáénak.
  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1999-ben az évszázad sportolójává nyilvánította
  1990-ben váltott vegán étrendre, és úgy nyilatkozott: „Az azt követő évem volt a legjobb sportolóként”.

 • David Meyer
  Harcművész
  Hétszeres aranyérmes világbajnok.

 • Venus Williams
  Teniszezőnő
  Az egyik leghíresebb hivatásos, korábbi világelső teniszezőnő.
  2011-ben kis időre visszavonult, ugyanis Sjögren-szindrómát állapítottak meg nála az orvosok. Ez egy  autoimmun betegség, amely bizonyos esetekben fájdalmas ízületi gyulladásokat is okozhat. Ekkor kezdett a teniszezőnő nyers vegán diétába. A kúra bejött, hiszen 2012 óta ismét hivatásosan sportol, és sorra nyeri a mérkőzéseket.
   2011 óta vegán

 • Ruth Heidrich
  Futó
  Ruth Heidrich 1982-ben, 47 évesen lett vegán, miután mellrákot állapítottak meg nála. Azóta több mint 900 érmet szerzett különböző távú futásai során, a legnagyobb sikereit 1988-ban érte el: egy éven belül két Ironman Triatlon bajnokságon is első helyezett lett (Új-Zéland, Japán).  1999-ben bekerült a „10 legfittebb amerikai nő” közé – és azóta is aktívan sportol.
  Bővebben

 • Scott Jurek
  Ultramarathon futó
  Tíz rekordot döntött meg.
  Megtörte a 24 órás futásról (USA) és az 2189 mérföldes Appalachi nyomvonalról készült rekordokat.
  Három alkalommal nevezték az év Ultra Futójának.
  Bővebben

 • Heather Mills
  Síelő
  Több aranyérmet is nyert. Öt világrekordot döntött meg. Több vegán étterem tulajdonosa.
  1 millió dolláros értékű, növényi alapú élelmiszert adományozott a Hunts Point Alliance for Children számára.
  1994 óta vegán
  Bővebben

 • Austin Aires
  Birkózó
  Az egyetlen öt birkózó egyike, aki valaha is megnyerte a Triple Crownot. TNA World Heavyweight Champion és Grand Champion. Impact világbajnok
  2008 óta vegán.

 • James Southwood
  Harcos
  Szakértő oktató és bajnok a Savate-ban. A Savate (a "Suh-vat") egy dinamikus sport, amely egyesíti az angol bokszot és a francia krúgásokat. Többszörös nagy brit bajnok, egykori európai bajnok és 2014-es világbajnok.
  A londoni Savate klub vezető oktatója.
  2018 januárjában belépett a Budapesti Nyílt versenybe, és  itt is Aranyat nyert. Születése óta vegetáriánus és több mint 20 éve vegán.

 • Cody Elkins
  Racquetball játékos
  2013-ban nyolc évesen, amerikai Junior bajnok, 2014-ben  kaliforniai állami bajnok. 2015-ben a világbajnokságon harmadik helyezést ért el.
  2017 júliusában két különböző kategóriában megnyerte a Világkupa Világbajnokságot. 2018 elején megnyerte az állami páros címét. “Családunk a lehető legegészségesebb. Egészségügyi okokból váltottunk és így kevesebb szenvedést is okozunk. "
  (2005 óta) 2 éves kora óta vegán.

 • Pat Reeves
  Maratonfutó
  1977-ben 32 éves korában súlyos genetikai rákot diagnosztizáltak nála. A gyógyulásért áttért a növényi táplálkozásra, ami nagyon is bevált. Ezután kilenc maratont futott,és öt győzelmet aratott. Személyes legjobbja 2: 25 volt, ami kiemelkedő.Több Divisional, Commonwealth és Masters rekordot is megdöntött.
  2012-ben, 66 évesen felemelte a 94 kg-ot, melyel rekordot állított fel súlycsoportjában (50.5kg súlycsoportban).

 • Fiona Oakes
  Maraton futó
  Rekordot döntött az Északi-sarki és az Antarktiszi Jég-maratonon. A legjobb tíz között van a világmaratonokonban.A Marathon des Sables kétszeres bajnoka.

 • Myke Tyson
  Ökölvívó
  Ő volt a legfiatalabb nehézsúlyú bokszoló, aki világbajnoki címet nyert.
  2009 óta vegán

 • Meagan Duhamel
  Műkorcsolyázó
  2012, 2013, és 2014-ben is aranyérmes volt, és rekordot dötött. 2015-ben negyedszer is megnyerte a kanadai nemzeti címet. Összességében kétszeres világbajnok, és hétszeres Kanadai bajnok.
  "2008 decemberétől vegán vagyok, és azóta nem eszem húst, tejet, sajtot vagy bármit, ami egy állattól származik."

 • Tia Blanco
  Szörfös
  Már fiatalon nemzetközi elismerésre tett szert.
  2014-ben 3. helyezett lett a világbajnokságon, majd Megnyerte a Ron Jon Jr Pro-t. 2016-ban megnyerte a World Surfing Games-t. És még rengeteg más díjat és helyezést tudhat magának.

 • Weia Reinboud
  Atléta
  Több világrekordot tudhat magának.
  Multiple World rekordok a veterán fedett és kültéri versenyen, World W65 Heptathlon rekord pontszám, Nyilvános rekordok a korcsoporjában, 23 világrekord.
  1982 óta vegán.

 • Harri Nieminem
  Thai boxoló
  Világbajnok 1997. Jelenleg nyugdíjas ultramarathon futó.
  1994 óta vegán

 • Rob Bigwood
  Szkander versenyző
  A Game of Arms szkander program sztárja. Több mint 40 állami bajnokság győztese. 2006-ban balkezes világbajnok.
  2002 óta vegán

 • Andy Lally
  Autóversenyző
  Világszínvonalú versenyző, aki ötszörös győztes a 24 órás Daytonan. Háromszoros Grand Am Rolex nyertes. World Streetluge bajnok.
  2009 óta vegán.

 • Dustin Watten
  Röplabda játékos
  2012 óta vegán.

 • Timothy Bradley
  Profi bokszoló
  Súlycsoportjában a világ legszűkebb elitjébe tartozik.
  Sikereinek egyik titkaként pedig a vegán étrendet szokta felhozni.
  „Amikor Junior Witter ellen harcoltam (2008.), már vegán voltam. Csak azért a harcért váltam azzá! Elkezdtem, és úgy egy héttel később már elég jól éreztem magam, teljesen más volt. Képes voltam emelni a tréningek intenzitásán, keményebben, gyorsabban és erősebben edzeni, mint valaha.Őrület, mennyi energiám volt! Edzettem, égettem, aztán újratöltődtem, ismét jól éreztem magam és gyorsabban regenerálódtam. Sokan bedobják, hogy 'biztos rengeteg proteinre van szükséged'. Ez nem igaz! A tápanyagoktól lesznek nagy izmaid, nem a proteintől. Amit beviszek a szervezetembe, annak a 70%-a szénhidrát, a maradék pedig ami marad. Ezért van az, hogy a többi srác az utolsó menetekben már kezd kikészülni, viszont én még akkor is pörgök.”
  2008 óta vegán.

 • Alexander Dargatz
  Testépítő
  A német Dargatz 2005 decemberében nyerte el a testépítő világbajnoki címet; a PeTA 2008-ban a legszexisebb német vegánnak jelölte.
  így fogalmazott: „Egyszerűen nincs rá okunk, hogy állati termékeket fogyasszunk, ráadásul rengeteg szenvedést okozunk vele. Szerintem ez kimeríti a bűncselekmény fogalmát. Nem tudnék nem vegán lenni azok után, hogy mindezt megértettem.

 • Jon Venus
  Étkezési Tanácsadó
  Személyi edző
  Bővebben

 • Derek Simnett
  Étkezési tanácsadó
  Youtuber
  2011 óta vegán
  Bővebben

 • Nimai Delgado
  Testépítő
  Atléta
  Fitnessz edző
  Youtuber
  Születése óta vegetáriánus,
  2015 óta vegán
  Bővebben

 • Robert Cheeke
  Testépítő
  Vegán aktivista
  Író
  Motivációs előadó
  1995 óta, vagyis 15 éves kora óta vegán
  Bővebben

 • Derek Tresize
  Testépító
  Súlyemelő
  Személyi edző
  Étkezési tanácsadó
  2007 óta vegán

 • Massimo Brunaccioni
  Coach
  Személyi edző
  Atléta
  Sprinter
  Vegan Muscle team alapítója
  Bővebben

 • Magyarország

 • Váli Tamás
  Személyi edző és táplálkozási tanácsadó
  2015 óta vegán
  Bővebben

 • Varga Balázs  
  Vegán sporttáplálkozási szakértő
  Fehérjemítosz című könyv szerzője
  2014 óta vegán
  Bővebben

 • Tóth Viktor
  Személyi edző
  Terepsport edző, és versenyző
  OCR és Triatlon edző
  Tereptriatlon országos bajnok
  1998 óta vegán

  Bővebben

 • Paul Chelemen
  Személyi edző
  Bécs
  Bővebben

 • Patyi Mihály
  Személyi edző
  Fitnesz versenyző
  Bővebben

 • Tóth Marianna
  Funkcionális edzés
  Kiscsoportos és személyi edző
  Bővebben

 • Sárvári Zoltán
  Természetgyógyász
  Önvédelmi oktatás

  Jun Fan JEET KUNE Do - Hungary - Vezető Mester
  Bövebben

 • Beda Szabolcs
  Senior Maraton Világbajnok
  Terepfutó, hosszútávfutó
  2012 óta vegán
  Bővebben

 • Tótfalusi Alexandra
  Személyi Edző

 • Csillag Sulyok
  Táplálkozási tanácsadó
  Bikinimodell

 • Dr Schweigh György
  Aerobic edző, főleg step aerobic és versenyzők felkészítése
  Mellette: úszás, birkózás, versenytánc, aerobic, box és streetworkout

 • Kásás Tamás
  Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó
  Vegán 2018 óta

 • JELENTKEZZ A TANFOLYAMRA!

 • Ha készen állsz, hogy megváltoztasd az életed, és újra Egészséges legyél, javítsd a közérzeted, és ezzel emeld az életminőséged, akkor szeretettel várlak az Ayina tanfolyamon.

X
15%-os AKCIÓ április 28-ig!

Az e-mail címem megadásával hozzájárulok adataim kezeléséhez, az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon.
Nem szeretném az akciót.