• Üzenet küldése...
    X
    Kérdésed van?
    Tedd fel kérdésed, és hamarosan válaszolunk.


  • Tejtermékek és a Női betegségek kapcsolata

  • A tehenek tejhozamának növelésére női nemi hormonokat, és pajzsmirigy hormonokat használnak, amelyek kb. 30%-al növelik az állatok tejhozamát. Ez megjelenik az állat tejében, húsában, és végtermékeiben (ürülék és vizelet), így belekerülve a talajba, levegőbe, és a vízbe. Ennek következtében mindezek fogyasztása pajzsmirigy problémákat, menstruációs zavarokat, korai érést, és egyéb hormonális problémákat okozhat az ember szervezetében.

    A nagyüzemi állattartáson kívül élő tehenek teje (organikus, bio ,és háztáji tejek és tejtermékek) is tartalmaz hormonokat, illetve egyéb olyan anyagokat, melyek fokozzák a hurut és nyákképződést, továbbá nehezítik az emésztést, fenntartják és erősítik a gyulladásokat, savasítják a testet, ami mozgási nehézségeket, és meszesedést okoz, ezért fogyasztásuk alapvetően nem ajánlott.

  • Az emberek 15-20%-a tejallergiás és a 70-80%-a laktózintoleranciás. A belekben a laktóz fermentálódik, gázt, alkoholt, izgató hatású tejsavat és ecetsavat produkál. A gáz puffadást eredményez, az alkoholképződés pedig bél és májkárosodáshoz vezet.

    Sokszor hallottuk már, hogy a tej élet, erő, és egészség.
    Valójában egy deciliter mindössze 120 mg Kalciumot tartalmaz. Számos növényi élelmiszerben ennél jóval több található. És ami a legfontosabb, hogy az állati tejben található Kalciumot nem tudjuk megfelelően hasznosítani, azért hatására csak felesleges savképződés jön létre a szervezetben, ami hosszú távon többek között csontritkuláshoz vezet, ellenben a növényi ételek az emberi test számára optimális mennyiségben és minőségben tartalmaznak Kalciumot.

  • Kalcium tartalom összehasonlítás:
    100 ml zsíros tej 120 mg
    10 dkg mák 1400 gm
    10 dkg szezámmag 740 mg
    10 dkg tökmag 660 mg
    10 dkg petrezselyem 245 mg
    10 dkg gomba 200 mg
    10 dkg földimogyoró 225 mg

     

  • “A tehén, és egyéb állati eredetű tejtermékek fogyasztása az embereknél hosszú távon azt a reakciót válthatja ki, hogy elkezdi kivonni a kalciumot a csontjainkból.”

    Hogy lehetséges ez?!
    Kutatók rámutattak, hogy a növényi fehérjékkel ellentétben az állati fehérjék növelik a szervezet sav terhelését, és a fokozott savterhelés miatt vérünk és szöveteink savasabb kémhatásúvá válnak.
    Mivel szervezetünk alapvetően inkább lúgos, és nem kedveli a savas közeget, ezért felveszi ellene a küzdelmet, melynek során a savak semlegesítéséhez Kalciumot használ, amit a csontokból tud kivonni. Ez a kivont Kalcium pedig a vizelettel távozik. Emellett a tejben lévő Kalcium többlet miatt a felesleg lerakódik az érfalakra, csontokra és csigolyákra, ezzel előidézve a meszesedést. A szintetikus vitaminok szintén lerakódnak.
    Ezt a hatást már több mint 80 éve ismeri az orvostudomány, és 1970 óta tanulmányozzák.

  • A tehéntej fő összetevői:
    Tejzsír, tejfehérje (pl. kazein), tejcukor (laktóz), ezen felül genny, antibiotikum, és hormonok, vegyszerek (a takarmányból). A kazein lebontásához rennint termelnek a nyálmirigyek, a laktóz lebontásához laktáz termelődik a vékonybél nyálkahártyájában. A tehéntejben ez az anyag nagy mértékben található meg, míg az emberi anyatejben elenyésző az értéke.

    “A legtöbb emberben három éves kor után nem termelődik sem rennin, sem laktáz. Tehát a tej és tejtermékek emésztése felnőtt korban a megfelelő enzimek hiánya miatt nehézkes.”

  • Kiváló növényi Kalcium és Magnézium források
    Szervezetünk a Kalciumot megfelelő mennyiségű Magnézium hiányában nem képes optimálisan felhasználni, sőt a túl magas Kalciumbevitel a raktározott Magnézium további csökkenését eredményezheti. Bizonyított, hogy a túl sok Kalcium megfelelő Magnéziumbevitel nélkül károsíthatja sejtjeinket és szervezetünket.
    Kalcium és Magnézium ideális aránya 2:1

  •  

    Kalcium

    Magnézium

    Magvak

    Mák, Szezámmag, Lenmag, Napraforgómag, Pekándió, Chia Tökmag, Mandula, Dió, Mogyoró, Bokormogyoró,  mag, Gesztenye

    Szezámmag, Mandula, Brazil dió, Bokormogyoró, Pekán dió, Tökmag, Földimogyoró, Chia mag  Lenmag, Napraforgómag, , Gesztenye

    Gyümölcsök

    Füge, Banán, Alma, Narancs, Cseresznye, Meggy, Sárgadinnye, Eper, Ribizli, Faeper, Körte, Sárgabarack, Őszibarack, Ringló, Naspolya, Kivi, Mandarin, Citrom, Mangó, Papaya, Füge, Datolya,

    Alma, Meggy, Eper, Áfonya, Ribizli, Szeder, Faeper, Szőlő, Körte, Őszibarack, Kivi,  Mandarin, Citrom, Mangó, Datolya,

    Hüvelyesek

    Vörösbab, Fehérbab, Adzuki bab, Lencse, Vöröslencse, Sárgaborsó

    Csicseriborsó, Vörösbab, Fehérbab, Adzuki bab, Mungóbab, Lencse, Vöröslencse, Sárgaborsó

    Gabonák

    Amaránt, Barna Rizs, Hajdnia

    Zab, Quinoa, Amaránt, Köles, Barna rizs, Hajdina, Kukoricadara

    Zöldségek

    Mángold, Káposzta, Brokkoli, Fodros kel, Kínai kel, Spenót, Rukkola, Madársaláta, Sóska, Petrezselyem, Fehérrépa zöldje, Kínai kel, Zöld spárga, Zöldbab,Zöldborsó, Tyúkhúr, Cukkini, Fehérrépa, Padlizsán, Uborka, Articsóka, Cékla, Zellerszár, Zellergumó,Fekete retek,Sárgarépa,  Csicsóka, Avokádó, Wakame alga

    Brokkoli, Káposzta, Fodros kel, Mángold, Kelbimbó, Spenót, Rukkola, Madársaláta, Zöldbab, Csalán, Cukkini, Padlizsán, Uborka, Articsóka,Avokádó ,Fekete retek, Sárgarépa,  Csicsóka,

  • Az emberi szervezetnek csak  kis mennyiségben van szüksége ásványi anyagokra (az ember testének 4%-át teszik ki az ásványi anyagok), így Kálciumra és Magnéziumra is.

    Ellenkező esetben a magas Kalciumszint a sejteket merevvé és keménnyé teszi. Ezt nevezik kalcifikációnak, mely során a lágy szövetekben merevséget okoz, így pl. a verőerekben és a szív sejtjeiben okozta merevség szívbetegséget okozhat.
    Kiemelkedő stresszhatás esetén Magnézium nélkül a sejtek nem térnek vissza nyugalmi állapotukba, hanem folyamatos izgalomban maradnak, és a hormontermelő és gyulladásért felelős sejtek túlreagálják a külvilág ingereit. Amennyiben a sejteken belüli Kalciumszint az alacsony Magnéziumbevitel miatt magas marad, akkor a sejtekben fizikai elváltozások alakulnak ki.
    A mesterséges ásványi anyagokból történő túlzott Magnézium fogyasztás, fiziológiai elváltozásokhoz, és betegségekhez vezethet. Tehát nagyon vékony a határ, és bármelyik vagy mindkét oldalra túlbillen, károsodást okozhat.

    Mi hát a megoldás?
    Teljes értékű, egészséges, növényi táplálkozás mellett, ha testünk emésztése és felszívódása optimálisan működik, akkor szervezetünk képes elegendő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz jutni, a tökéletes működés érdekében.

    Mit jelent az egészséges, teljes értékű növényi táplálkozás?
    A szivárvány színeinek megfelelően az étkezésünk alapját a változatos gyümölcsök, zöld levelek, zöldségek, hüvelyesek, gluténmentes gabonák, és magvak megfelelő arányú fogyasztása adja. Ez azt jelenti, hogy elhagyjuk étrendünkből az állati eredetű termékeket (hús,hal,tej,tojás) az olajokat és zsírokat, mesterséges cukrokat, glutén tartalmú ételeket, feldolgozott élelmiszereket, és készen vásárolható termékeket. Ezáltal megadjuk a lehetőséget testünknek és elménknek, hogy fellélegezzen, megtisztuljon, meggyógyuljon, és egészségesen működjön tovább.

    Bővebben: Étkezési napló, Gyógyító étrend

    Mit fogyasszunk az állati tejtermékek helyett?

    Állati tejtermékek helyett fogyasszunk egészséges növényi alternatívákat, melyek ideális minőségben és mennyiségben tartalmazzák az emberi test számára szükséges, és jól hasznosuló Kalciumot és Magnéziumot.

  • Tej helyett:
    Fogyasszunk növényi tejeket/ növényi italokat. Ezeket nagyon könnyen elkészíthetjük otthon.
    Rizstej, Mandulatej, Mogyorótej, Máktej, Kókusztej, Kendertej, Kesutej, Szójatej, Zabtej…
    Mindehhez csak vízre, turmix gépre vagy botmixerre, vászon szűrőre, tetszőleges magra vagy gabonára, és ha pluszban ízesíteni szeretnénk akkor fűszerre van szükségünk.
    Ha boltban vásárolunk, olyan terméket válasszunk, ami adalékanyagoktól, és cukortól mentes.
    Tejszín helyett: Növényi tejszínek. Szintén otthon is elkészíthetjük könnyen, vagy vásárolhatunk boltban.
    Sajt helyett: Az otthon könnyedén elkészíthető növényi sajtokat vagy magsajtokat részesítsük előnyben. Szükség esetén vásárolhatunk bolti növényi sajtot is, ám ezeknek nagyon magas az olajtartalma.
    Tejföl helyett: Otthon könnyen és gyorsan elkészíthető magtejfölöket részesítsük előnyben. Ha boltban vásárolunk növényi tejfölt, törekedjünk rá, hogy mesterséges anyagoktól mentes, természetes összetevőket tartalmazó terméket vásároljunk.

    “Ne feledjük, hogy az anyatej minden esetben az adott faj utódainak szolgál táplálékként, hogy segítse gyors fejlődésüket és növekedésüket.
    Ha jobban belegondolunk, felnőtt emberként egy másik, idegen faj anyatejét fogyasztani furcsa dolog.“

  • A tejtermékek egyéb káros hatásai

    Az állati tejtermékek a fentieken túl az alábbi betegségek kialakulásának kedveznek:
    -Vesekőképződés
    -Felszívódási zavarok
    -Hasmenés, Elégtelen emésztés
    -Allergia (a fehérjetöredékek miatt)
    -Vashiányos vérszegénység (a tej túl sok nátriumot tartalmaz, és kevés C vitamint, kevés vasat. Így a bomlástermékei versengenek a vassal a felszívődásért!) Mindez fejfájást, hajhullást,berepedezett körmöket és idegességet eredményez
    -Menstruációs zavarok (a hormonok miatt)
    A tehén tejhozamának növelésére női nemi hormonokat, és pajzsmirigy hormonokat használnak. Ez megjelenik az állat tejében, húsában, és végtermékeiben (ürülék és vizelet), így belekerülve a talajba, és a vízbe. Ez pajzsmirigy problémákat okoz, menstruációs zavarokat, korai érést.
    -Csontritkulás és Kalcium hiány: A tejben lévő kálcium többlett miatt a felesleg lerakódik az érfalakra, csontokra és csigolyákra, ezzel előidézve a meszesedést! A szintetikus vitaminok sem jelentenek megoldást, mert szintén lerakódnak. A kálcium a véráramban a koleszterinnel együtt merevvé teszi az érfalat, ráncosítja a bőrt, az ízületekben lerakódva nagy fájdalmakkal járó Izületi gyulladást okoz, a vesében vesekő képződéshez vezet, a szemben a Zöldhályog kialakulását segíti elő.
    -Pikkelysömör, Ekcéma
    -Magas koleszterin szint (A sok tejet fogyasztó várandós nők esetében, rengeteg csecsemő születik magas vérkoleszterin szinttel)
    -Érelmeszesedés ( A magas xantin oxidáz tartalom, ami kémiai károsodást okoz az erek falában, plazmatartalomként lerakódva az artériákban, és a szív szövetében. Sok érelmeszesedésben szenvedő beteg vérében találtak a xantin o. elleni antitesteket.  )
    -L-triptohpánt, egy olyan vegyület, ami Álmosságot, Fáradékonyságot okoz (a tej és a hús is nagy mennyiségben tartalmazza)
    - a tej Megköti a Cinket, így gátolja annak felszívódását (Ez fáradékonyságot, Bőrpigmentációt, Májmegnagyobbodást okoz. A csecseméknél Hasmenést, Hajhullást, Súlyvesztést, Vörös bőrkiütéseket okoz)
    - egyes embereknél a csecsemőkori Cinkhiány következtében Fémallergia, Pikkelysömör alakul ki
    - túlterheli a vesét (csecsemőknél maradandó Vesekárósodást okozhat)
    - a boltokban vásárolható tejekhez D vitamint adnak, ami Magnézium hiányt idéz elő a szívizomban. Hosszútávú hiánya elősegíti a szívrohamot.
    - összességében a tej és tejtermék fogyasztás növeli az A-vitamin és a B12- vitamin, a cink, a vas és a kálcium szükségletet. Vagyis ezekből az anyagokból a tejtermék fogyasztás következtében nagyfokú vitaminhiány alakul ki a szervezetben!
    -Golyva
    -Szív és Érrendszeri elhalálozások: Megfigyelték, hogy tavasszal a tejben növekszik a kadmium szint, ami. egy kumulatív méreg, vagyis fokozatosan halmozódik fel a szervezetben, de nagyon nehezen ürül ki. A felezési ideje (amennyi idő alatt mennyisége a felére csökken a szervezetben) tíz-harminc év! Ráadásul főként a vesében halmozódik fel, ami a legveszélyeztetettebb szerv kadmiummérgezés szempontjából. Krónikus kadmiummérgezésnél a test ásványianyag egyensúlya is megbomlik.
    -Rák:   A peszticidek (az állatok takarmányánál hasznáét növényvédőszerek) is megjelennek a tejben. A DDT, a bifenil poliklorid (BCBs) és a bifenil polibromid fertőzöttség a tejfogyasztás veszélyét tovább növeli. Ezek az anyagok a rákos daganatok kifejlődését segítik elő. Továbbá gyakran kimutatható a tejben a gombák által termelt aflatoxin, mely egy rákkeltő vegyület.
    -Végbél vérzés: 1926 óta ismert a colitis ulcerosa és a tejivás kapcsolata. A tej az első számú étel a listán, mely a betegeknek gondot okoz. Bármilyen csekély mennyiségű tej fogyasztása a tünetek visszatérésével illetve felerősödésével jár.
    -A tej lejjebb szállítja az agytörzs bizonyos központjainak gátlása révén a kiürítő reflexküszöböt és így akaratlan vizeletürítést eredményez. Így jelenik meg a gyerekeknél pl. rendszeres Ágybavizelésként.
    -A tejérzékenység vagy tűrőképtelenség hatása a gyermekeknél a központi idegrendszerre izgalmi tünetekben nyilvánul meg: Tanulási nehézségek, ingerlékenység, Fejfájás és rossz közérzet lépnek fel.
    -Sclerosis multiplex
    -Kólika: Az anyatejjel táplált csecsemőknél előforduló bélgörcs egyik oka a tehéntejivás. Az anya issza a tejet, és a csecsemőnél alakul ki a kólika. Ha az anya kizárja az étrendjéből a tejet és a tejtermékeket, a kólika azonnal megszűnik.
    - A csecsemők és a gyermekek megfázásának hátterében nagyon gyakori ok a a tej- és tejtermékfogyasztás tejérzékenységgel párosítva. Ha az anya tejallergiás az anyatejjel táplált csecsemő különböző légzőszervi megbetegedései jelzik ezt.
    - A tejre érzékeny gyermekeknél gyakran figyelték meg, hogy Vér kerül a székletbe. A tejmegvonás hatására a vérzés megszűnt. A Gyermekgyógyászat Európai Szaklapja felhívja a figyelmet, hogy "a Krónikus hasmenés, Véres vagy Fekete széklettel rendelkező gyerekek, vagy akiknek Ekcémájuk, asztmájuk vagy más allergiás tünetük van, elsősorban a tejtolerancia irányában vizsgálandók."
    - Fokozott nyálka képződés: A tej és tejtermékek fogyasztásának leggyakoribb káros következménye a nyálkaképződés. Az elfogyasztott "ételek" közül a tej az, ami a legtöbb nyálka kiválasztására kényszeríti a szervezetet. és az ebből kialakult Légúti betegségek.
    - Állandó mandulagyulladás
    - Szénanátha
    - Pattanások
    - Asztma
    - Hörghurut
    Maga a hurutképződés csupán védekezés a szervezet részéről, így próbál szabadulni a felesleges, emésztetlen tejfehérjéktől. Sajnos a hurut nem csupán a légutakra korlátozódik. A gyomor- és béltraktusban előforduló hurut is számos betegség forrása. A hurut bevonja a bélfal nyálkahártyáját, ezzel gátolva a felszívódást. A vitamin- és nyomelem-hiányok okai között nagyon sűrűn fordul elő a bélhurut. Hiába eszik az ember elegendő mennyiségű vitamint és nyomelemet, ha azokat - felszívódás hiányában - nem tudja hasznosítani.
    - Székrekedés vagy váltakozó székrekesés- hasmenés

    Jó hír, hogy semmilyen károsodás vagy vitaminhiány nem ér, ha elhagyod az étrendedből a tejtermékeket.
    Először természetes, hogy függőségi tünetek alakulnak ki. Ez azt jelenti, hogy folyton ezekre a termékekre vágysz majd a kezdeti időkben (mert olyan anyagokat tartalmaz, ami függővé teszi a kisállatokat is, hogy biztosan az anyukája mellett maradjon).
    Ezt az időt ki kell várnod, vagy növényi alternatívákkal csillapítani. A függőségi kényszer 3 hónaptól akár egy évig is tarthat. Amikor beindul a tisztulási folyamat súlyosbodhatnak a tünetek vagy érezhetsz gyengeséget és rosszullétet, mert a belekben lerakódott salakanyagok elkezdenek visszaszívódni.

    Ezt megelőzendő szükséges az étrendi váltás előtt egy jó kis tisztítókúra

    Forrás:

    T. Colin Campbell - Kína tanulmány (Csontritkulás)
    http://vegannezopont.blogspot.com/2015/01/
  • JELENTKEZZ A TANFOLYAMRA!

  • Ha készen állsz, hogy megváltoztasd az életed, és újra Egészséges legyél, javítsd a közérzeted, és ezzel emeld az életminőséged, akkor szeretettel várlak az Ayina tanfolyamon.

X
15%-os AKCIÓ április 28-ig!

Az e-mail címem megadásával hozzájárulok adataim kezeléséhez, az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon.
Nem szeretném az akciót.